TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia kell az agyhártyagyulladásról és gyógyszermentes kezeléséről

587
HOZZÁSZÓLÁS:

A baktérium okozta agyhártyagyulladásért, tudományos nevén a meningitistért, legtöbbszagyhartyagyulladas-01ör a Meningococcus nevű kórokozó felelős, és hideg időszakban, télen, járványok idején jelentkezik.

A Haemophilus influenzae B-baktérium okozta meningitis, 10-ből 9 esetben a 6-15 hónap közötti babákat érint. Ezt a fajta agyhártyagyulladást 100.000 gyermekből, 60 kapja. Az esetek a 6%-a sajnos halálos kimenetelű, míg 14%-nál szövődményeket okoz, melyek lehetnek, agybénulás, tanulási nehézségek vagy éppen süketség.

Agyhártyagyulladást okozhatja kecsketej vagy szabadon legelő állattól származó tej, amennyiben az állatot kullancsok csípték meg.

Milyen tünetei vannak a betegségnek?

A bakteriális eredetű agyhártyagyulladás jellegzetes tünete a láz, a nyakmerevség, az erős fejfájás illetve a vöröses bőrkiütések, melyek fizikai nyomásra nem halványodnak el.

További tünetek, a fénykerülés, az émelygő érzés, a hányinger és a hányás.

A vírus okozta agyhártyagyulladás, enyhébb lefolyású, veszélytelenebb, tüneteit az influenzára hasonlítanak, így összekeverhetjük őket.
A tarkón érzett erős lüktetés, a gyulladás után már néhány órán belül jelentkezik. Ekkor hányinger és borzongó érzések lépnek fel, majd a láz 38-39 fok fölé is felszökhet.

A betegség elmélyülésével, tudatzavaros, delíriumos állapot léphet fel, a beteg ilyenkor már mereven tartja a nyakát, mivel az agyon lévő hártyák gyulladása által, a fej mozgatása izomgörcsöket okoz. Végső stádiumban álmosság és eszméletvesztés következhet be.

Hogyan kezelhető?

Vírusos agyhártyagyulladásnál, a tünetek enyhítése érdekében, a sok folyadék és fájdalomcsillapító fogyasztása indokolt. A gyógynövényekkel való gyógyítás mindig hatásosabb, mivel nem rendelkeznek utóhatásokkal. A betegség 1-2 hét alatt elmúlik.
Amennyiben a betegség bakteriális, a legtöbb esetben kórházi ápolás szükséges, mivel intravénás antibiotikumot kell kapnia a betegnek.

Agyhártyagyulladás kezelése a természet erejével

Vöröshagyma

A nyersen fogyasztott vöröshagyma vagy a vöröshagyma kivonatok is, meghűlésekkel, agyhártyagyulladással és tüdőtágulással szembeni kiváló megoldások. A hagymát az emberiség több mint 5 ezer éve ismeri, fogyasztja és használja, például Kínában léteznek feljegyzések ebből az időszakból, amikor is vöröshagymateát itattak lázas betegekkel a gyógyulás felgyorsítása érdekében.

Ezüstkolloid

Az ezüstkolloid egy vöröses, átlátszó színű folyadék, mely lényegében abból áll, hogy ionizált vízben ezüst részecskéket, kolloidokat vegyítenek el. Az ezüstkolloidnak baktérium-, vírus pusztító hatásai elismerten erőteljesek. Amíg legtöbb antibiotikum 6-7 organizmust pusztít el, az ezüstkolloid akár 650-el is elbánik. Belsőleg agyhártyagyulladás esetén kiválóan alkalmazható.

Agyhártyagyulladás esetén tilos:

Dohányzás, alkohol fogyasztás.

587
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]